Sakit tekak Dan Rawatan Homeopati Its

Sakit tekak Dan Rawatan Homeopati Its

Tanda-tanda biasa sakit tekak akut adalah, tekak kering tekak, demam ringan, keletihan atau keletihan, sakit kepala, penelanan menyakitkan, batuk dan keinginan untuk membersihkan bangunan mukus dalam tekak anda. Tekak anda boleh menjadi bengkak dan telinga anda boleh menyakitkan. Anda boleh menjadi serak.

Ini semua memberi tumpuan kepada tekak anda.

Sakit tekak kronik adalah apabila anda terus mendapat bentuk akut.

Jika anda terus mendapat apa-apa syarat, ia berkata bahawa badan anda tidak cukup kuat untuk menyembuhkan anda. Dalam erti kata lain, sistem imun anda dikompromi.

Rawatan yang terbaik untuk mana-mana syarat adalah untuk membina sistem imun anda. Ini adalah jauh lebih hebat kepada mencari untuk membunuh bakteria. Bakteria tidak adalah punca malady. Sistem imun anda dikompromi adalah.

Terdapat banyak ubat-ubatan homeopati yang merawat jangkitan tekak, tetapi salah satu yang paling biasa dipanggil Hepar sulpuris.

Ubat ini ditemui di rumah menetapkan kit paling homeopati, kerana ia mempunyai pelbagai jenis tindakan.

Seperti menggunakan sebarang ubat homeopati, anda perlu melihat perlawanan gejala-gejala anda kepada orang-orang ubat. Oleh itu, satu senarai semua gejala yang berkaitan dengan keadaan akut anda. Mereka adalah unik kepada anda. Tidak ada dua orang akan mempunyai tepat simptom yang sama.

Sekarang lihat jika ia sepadan dengan mana-mana gejala berikut tama kuat Hepar sulph.

tekak anda mempunyai jahitan atau serpihan seperti sakit
anda sangat sensitif kepada kesakitan - cepat marah, mengadu banyak
sakit yang lebih teruk bagi apa-apa sejuk, termasuk udara sejuk inspirasi
batuk anda mungkin serak dan menyalak
tonsil anda bengkak
anda menghasilkan kahak hijau kuning atau kuning (bernanah)
Jika anda dapat melihat terutamanya tiga gejala utama di dalam kamu, maka Hepar sulph mungkin untuk benar-benar menyelesaikan sakit tekak anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar