Pemulihan kuku jari kaki Kulat Home Adakah Terbaik Untuk Membunuh Kulat

Pemulihan kuku jari kaki Kulat Home Adakah Terbaik Untuk Membunuh Kulat
Juga dikenali sebagai Onychomycosis, kulat kuku jari kaki adalah perkara biasa hampir di semua negara. Jangkitan kuku biasanya disebabkan oleh organisma kulat di bawah kuku. Kuku yang dijangkiti kulat boleh menjadi berubah warna, tebal, dan rapuh. Jangkitan ini boleh mengganggu kepada sesiapa apabila ia menunjukkan tanda-tanda kelihatan berubah warna daripada kuku kaki. Secara beransur-ansur jangkitan boleh berkembang kekejangan dan kuku mungkin kelihatan hodoh. Anda tidak boleh menyembuhkan kulat kuku semalaman oleh mana-mana cara. Walau bagaimanapun, pada perasan apa-apa gejala kulat kuku jari kaki, anda boleh menggunakan rawatan rumah tertentu yang akan bekerja dengan berkesan.
Terdapat sekumpulan ubat-ubatan rumah lain untuk kulat kuku jari kaki. Adakah anda tahu bahawa anda juga boleh merawat kulat kuku jari kaki dengan inai? Berikut adalah apa yang anda akan lakukan - mendapat sekumpulan daun inai, membuat pes daripada daun dan kemudian meletakkannya di atas permukaan kuku terjejas. Inai mempunyai ciri-ciri yg memadam rembasan penyakit yang membunuh jangkitan kulat.
Pisang juga boleh mengurangkan pertumbuhan kulat. Dapatkan pisang masak kuning berwarna dan campurkan ia bersama-sama dengan air neem (air neem boleh disediakan dengan neem mendidih daun dengan segelas air; menunggu selama 15 hingga 20 minit sehingga ramuan menjadi pekat). Memohon ini di kawasan yang terjejas dan kemudian biarkan hingga kering. Tunggu satu jam atau lebih sebelum membasuh ia jauh.
Satu lagi ubat buatan sendiri baik mempunyai sesuatu untuk dilakukan dengan jus Tulsi. Jus Tulsi dibuat oleh pengisaran daun Tulsi. Campurkan jus Tulsi dengan jus limau dan memohon pada pagi kuku terjejas dan petang --- kaedah ini bukan sahaja menyembuhkan kulat tetapi juga membuat jari kaki anda lebih cantik.
Jus bawang juga merupakan ubat yang baik untuk jangkitan kulat. Potong bawang dan sapukan di seluruh kuku jari kaki yang terjejas. Ini perlu menghilangkan kulat kuku jari kaki secara baik.
Oleh dan besar yang paling berkesan untuk semua rawatan rumah untuk menyembuhkan kulat kuku jari kaki adalah serbuk kunyit. Membuat pes serbuk dan memohon pada kuku yang terjejas dua kali sehari. Menggunakan serbuk kunyit tetap akan melembutkan kuku anda dan mengambil organisma. Kunyit juga mempunyai keupayaan untuk menyembuhkan retak kaki.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar