Enema - Sembelit Relief & Treatment

Enema - Sembelit Relief & Treatment

Sembelit berlaku untuk menjadi akar tan penyakit minor dan major dan bukan yang lain terapi semula jadi wujud bahawa secekap enema apabila menyembuhkan ia. Enema juga berlaku untuk menjadi cara yang paling selamat untuk menghapuskan sisa dalam usus besar.

Enema bersama-sama dengan air suam perlu diambil setiap hari ketika berpuasa atau pada diet buah-buahan. Tanpa mengambil enema, tidak ada kelebihan boleh diambil dari berpuasa atau makan apa-apa selain buah-buahan.

Enema - Sembelit Equipment

Peralatan enema untuk sembelit termasuk air bekas air melkan, tiub plastik 5 kaki panjang, paip untuk peraturan air, dan kateter atau muncung. Kateter kecil boleh didapati dengan Bakelike; Walau bagaimanapun, untuk kemudahan anda, ia akan disyorkan untuk membeli No. plastik 24 kateter sebaliknya.

Enema - Sembelit Langkah-demi-Langkah Panduan

1. Lie di atas katil keras, di mana kaki adalah 4 inci lebih tinggi berbanding dengan kepala. Sememangnya, enema boleh diambil sambil berbaring rata di atas lantai, tetapi punggung anda perlu menjadi lebih tinggi berbanding dengan bahagian tubuh yang lain untuk memperkenalkan cecair ke dalam rektum anda.

2. kapal air panas diperlukan untuk enema perlu digantung daripada kuku 3 kaki tinggi dari badan anda. Muncung perlu diperkenalkan ke dalam rektum anda untuk membiarkan air masuk.

3. Meningkatkan lutut anda untuk memperkenalkan enema ke dalam rektum anda.

4. Pastikan muncung tidak mempunyai tersumbat dan udara yang tidak terperangkap dalam tiub kerana ini mungkin menembusi usus anda di mana enema adalah.

5. Biarkan air di dalam rektum anda dan menyimpannya untuk beberapa minit sebelum pergi ke tandas.

6. Selepas enema, tidak ketegangan najis kerana ini tidak akan membantu dalam pembersihan usus anda seperti yang diperlukan.

Apabila ia datang kepada costiveness biasa biasa, enema yang kuat akan disyorkan, yang mana kira-kira 250 ml air sejuk perlu dihantar ke dalam usus anda dan disimpan di dalam untuk sepuluh minit. Air sejuk yang berlaku kepada melemaskan usus dan boleh diambil setiap hari untuk beberapa bulan, jika mahu. Walau bagaimanapun, ia perlu dilakukan dengan betul sebelum tidur.

Tidak kira berapa banyak air enema ada, anda perlu membenarkan air untuk secara automatik keluar. Jangan tergesa-gesa atau terlalu berat. Untuk beberapa kali pertama, anda mungkin perlu menghabiskan 30 minit pada tandas sejurus selepas mengambil enema untuk sembelit.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar