Kecederaan pergelangan tangan dan Best Penyelesaian Asli Untuk Kerosakan pada saraf

Kecederaan pergelangan tangan dan Best Penyelesaian Asli Untuk Kerosakan pada saraf

Kecederaan pergelangan cenderung untuk menjadi sama ada kepada tendon atau saraf. Sudah tentu, tulang boleh terjejas, juga, yang boleh menjadi lebam atau rehat. Tetapi ada tisu lembut sedikit lain di sekitar pergelangan tangan anda.

Oleh itu, apabila anda merawat sebarang kecederaan pergelangan tangan, anda mungkin tidak memerlukan ubat homeopati Arnica, yang merupakan ubat yang terbaik untuk memulakan kebanyakan kecederaan. Tetapi Arnica adalah lebih disasarkan bagi kerosakan tisu lembut.

Dengan mengetepikan kemungkinan kerosakan tulang, mungkin masalah yang paling biasa ialah tendon (dan ligamen) kerosakan atau kerosakan saraf.

Tendon atau kecederaan ligamen, selain daripada kesakitan, sering membuat pergelangan tangan anda lemah atau kaku.

Kerosakan saraf ke pergelangan tangan anda akan berasa seperti kejutan elektrik. Yang pada dasarnya apa yang mereka, kerana itulah yang saraf anda, pada dasarnya.

Jadi, anda akan notis mendadak, sakit menembak yang biasanya akan memancar dari pergelangan tangan anda, jauh dari tapak kecederaan. Jika anda telah menggunakan analgaesics untuk topeng rasa sakit, anda mungkin tidak perasan yang tajam, kesakitan ini menembak yang menunjukkan saraf yang rosak atau dua.

Tetapi apa yang anda mungkin perasan adalah kesemutan atau pin dan jarum. Atau sakit yang menyengat. Ini semua boleh menunjukkan saraf rosak.

Ubat homeopati Hypericum adalah ubat yang baik untuk apa-apa kecederaan saraf. Ia sesuai diambil secara rutin selepas kecederaan yang teruk sehingga menyebabkan kerosakan saraf.

Tetapi, oleh sebab kekurangan tisu lembut di kawasan itu, kecederaan pergelangan tangan mungkin melibatkan beberapa kerosakan saraf, jadi ubat Hypericum akan membantu banyak kes.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar