Cara Yang Anda Boleh Mengatasi Gag Reflex

Cara Yang Anda Boleh Mengatasi Gag Reflex

Sebab mengapa anda mempunyai refleks lelucon adalah supaya anda tidak tercekik, ia bermakna bahawa makanan dibawa kembali sebelum ia boleh terperangkap dalam salur udara. Walaupun satu pertiga daripada semua orang tidak mempunyai refleks ini, beberapa orang seolah-olah membuat untuknya dengan mempunyai satu sensitif tambahan. Ini bermakna mereka tidak dapat mengambil pil besar dengan mudah dan mereka mendapati pelantikan ke doktor atau doktor gigi sesuatu yang mereka memilih untuk mengelakkan tanpa perlu menggunakan reaksi tidak selesa dan memalukan ini. Hal ini dapat dielakkan jika anda belajar untuk mengatasi refleks lelucon.

Jika anda tidak pergi ke pelantikan yang dibuat untuk anda atau menolak rawatan atau penyiasatan maka anda boleh berakhir dengan lebih banyak masalah yang sukar untuk menyelesaikan apabila mereka menjadi lebih teruk. Ini meletakkan anda ke dalam keadaan yang kamu tidak dapat menyelesaikan melainkan jika anda boleh menghilangkan masalah ini yang telah membuat hidup anda lebih teruk dan boleh membawa kepada ketakutan psikologi perkara-perkara tertentu. Masalah ini adalah lebih sukar untuk menyelesaikan daripada punca.

Dengan menumpukan kepada perkara yang lain anda mungkin dapat mengelakkan kesan ini. Salah satu cara yang seolah-olah untuk membantu orang ramai adalah untuk mengetatkan otot abdomen. Ini bermakna bahawa masalah ini tidak begitu melemahkan dan dalam beberapa kes ini juga boleh menyelesaikannya.

Bagi sesetengah, ia seolah-olah bahawa refluks hanya seolah-olah menyebabkan masalah pada awal hari ini. Ini mudah diselesaikan kerana anda tidak perlu membuat temu janji pagi jika anda tahu bahawa anda perlu mempunyai objek dimasukkan ke dalam mulut anda. Anda akan dapat untuk mengubahnya dengan satu petang yang akan mengelakkan sama sekali.

Kerana masalah itu hanya berlaku apabila objek menyentuh bahagian-bahagian tertentu dari mulut anda mampu untuk membeli semburan tekak yang akan menghalang anda daripada mempunyai perasaan dalam bahagian ini. Ini seterusnya akan bermakna bahawa anda tidak perlu bimbang tentang makan di khalayak ramai atau mempunyai rawatan perlu atau ujian perubatan penerokaan.

Dapatkan masalah ini disusun dengan seberapa segera yang anda boleh kerana ini boleh mengubah kualiti hidup anda dan akan membantu anda untuk berhenti di trek sebelum ia menjadi lebih teruk ke titik di mana anda mungkin perlu terapi untuk mengatasinya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar