Bagaimana untuk Penyembuhan yang berlebihan ketiak Peluh

Bagaimana untuk Penyembuhan yang berlebihan ketiak Peluh

Hiperhidrosis adalah masalah yang sangat biasa. Biasanya, ia dikenali sebagai peluh berlebihan. Axillary Hiperhidrosis adalah berpeluh yang berlebihan dalam ketiak. Mengiringi bau badan yang tidak deodoran boleh mengalahkan. Ini boleh memberi impak kepada kehidupan sosial dan profesional anda. Punca peluh berlebihan itu masih tidak diketahui. Jika anda ingin tahu cara untuk menyembuhkan peluh ketiak berlebihan, artikel ini akan menjadi bantuan kepada anda.

Gunakan Baik Anti-perspirants

Tidak merebut sebarang deodoran off rak kedai-kedai. Jika anda ingin menyembuhkan peluh ketiak berlebihan, anda memerlukan anti-perspirant yang mempunyai kandungan tinggi aluminium klorida. Ini akan mengurangkan berpeluh dan juga bau. Tetapi berhati-hati dengan kerengsaan kulit. Membuat ujian kulit dengan menyembur sedikit di tangan anda. Dan menahan diri dari menggunakan bedak talkum kerana mereka terperangkap di dalam folikel rambut.

Ubat Oral

Anda perlu berjumpa doktor jika anda fikir ia adalah masa yang tinggi untuk menyembuhkan peluh ketiak berlebihan. Jika hiperhidrosis anda adalah hasil daripada rosak sistem saraf simpatetik, maka doktor boleh menetapkan anda beberapa ubat-ubatan oral untuk menyembuhkan peluh ketiak berlebihan.

Endoskopi Thoracic simpatektomi

Ini adalah pilihan terakhir untuk menyembuhkan peluh ketiak berlebihan. Ini adalah pembedahan yang dilakukan di bawah lengan untuk membuang kelenjar peluh untuk menyelesaikan masalah ini untuk sekali-lamanya.

Beberapa maklumat tambahan

Berpeluh adalah sangat penting untuk mengekalkan suhu badan. Ia adalah sistem yang ada pada badan lagi yang kita akan mati kerana suhu dalaman yang tinggi. Anda tidak perlu kehilangan harapan jika ada cara yang diguna pakai oleh anda menyembuhkan peluh ketiak berlebihan. Anda perlu mengamalkan cara yang betul menangani aspek ini supaya anda tidak ketinggalan malu dalam perjumpaan sosial atau di pejabat anda.

Minum lebih banyak air supaya badan anda terhidrat dan suhu dikekalkan. Teh hijau juga membantu dalam peluh mengeluarkan toksin dari badan. Elakkan alkohol atau kafein, mereka menjadi kering badan dan meningkatkan metabolisme yang meningkatkan haba badan. Makanan yang kaya, berminyak, pedas dan pedas juga harus dielakkan. Minuman berudara juga harus dielakkan untuk menyembuhkan peluh ketiak berlebihan. Jangan memakai serat sintetik jika anda berpeluh sedalam-dalamnya.

Fabrik semula jadi seperti kapas bukan sahaja selesa, mereka adalah bergaya dan terkini dalam fesyen juga. Simpan botol deodoran di dalam kereta atau di dalam almari pejabat anda. Semua langkah ini akan membantu anda menyembuhkan peluh ketiak berlebihan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar